Alles wat je moet weten over relocation

Alles wat je moet weten over relocation

Relocation betekent eigenlijk verhuizing. Zo’n relocation kan voor allerlei doeleinden van belang zijn. Dit omdat je gaat wonen en werken in het buitenland, of omdat jij als ondernemer een werknemer uit het buitenland hebt aangenomen. Zeker wanneer dit het geval is, zijn er heel wat zaken die geregeld moeten worden. Daarnaast is het ook belangrijk om deze medewerker de tijd te geven om te wennen aan Nederland. Nederland is namelijk heel anders dan bijvoorbeeld Amerika of een Afrikaans land. Er zijn verschillende bedrijven in Nederland die gespecialiseerd zijn in relocation. Zo’n bedrijf kan de werknemer die jij hebt aangenomen begeleiden van a tot z. Dit zodat deze werknemer goed van start kan gaan binnen jouw bedrijf.

Goed van start

Als werkgever wil je natuurlijk het liefst dat de buitenlandse werknemer die je hebt aangenomen goed van start kan. Hier is echter alleen heel wat meer voor nodig dan enkel een warm welkomstpraatje. Zo zal er verhuisd moeten worden, zullen er documenten en verzekeringen aangevraagd moeten worden, en misschien moeten er ook nog wel zaken geregeld worden voor gezinsleden die meekomen naar Nederland. Het is dus onmogelijk om al deze taken als nieuwe werkgever op je te nemen. Je hebt het al druk genoeg met je bedrijf en geen tijd om allerlei gesprekken te voeren over huisvesting et cetera. Ga daarom op zoek naar een bedrijf wat gespecialiseerd is in relocation.

Een gespecialiseerd bedrijf

Ieder z’n ding toch? Je kunt niet overal de beste in zijn. Zorg ervoor dat jij alles binnen je bedrijf op orde hebt, en een bedrijf wat gespecialiseerd is in relocation doet de rest. Zo kan zo’n bedrijf ook voor de inburgering van de buitenlandse werknemer die je hebt aangenomen zorgen. Mogelijk dat er een taalcursus gevolgd moet worden, en er zullen een aantal zaken over de Nederlandse cultuur, normen en waarden uitgelegd moeten worden. Dit hoort namelijk ook bij relocation. Heb je dus een buitenlandse werknemer aangenomen? Ga dan op zoek naar zo’n gespecialiseerd bedrijf.