Dit doet de triggerpoints therapie voor je gezondheid 

Dit doet de triggerpoints therapie voor je gezondheid 

Heb je regelmatig last van nek- en rugpijn, vooral dan van lage rugpijn? Voel je regelmatig vervelende tintelingen? Heb je vaak te maken met stijve en pijnlijke spieren en- of gewrichten en met krachtverlies? Verstoorde triggerpoints kunnen de oorzaak zijn. Dat zijn plaatselijke spierverkrampingen met onvoldoende zuurstofaanvoer en een slechte bloedcirculatie als gevolg. Triggerpoints ontstaan vaak als gevolg van stress, overbelasting, een verkeerde lichaamshouding of een kwetsuur en kunnen in overal voorkomen.  In al deze gevallen kan de triggerpoint therapie je helpen. Daarvoor kun je terecht bij een kinesist die met allerlei manuele technieken je problemen aanpakt.

Triggerpoints therapie pakt pijnlijke spierknopen aan

Deze therapie betreft een speciale vorm van kinesitherapie die de triggerpoints, of pijnlijke knopen in je spierweefsel, op een effectieve manier aanpakt. Elke spierknoop heeft een specifiek uitstralingsgebied. Zo is het perfect mogelijk dat een triggerpoint in je schouder uitstraalt naar je arm en daar pijn veroorzaakt.

Meerdere behandelingsvormen

De therapeut maakt gebruik van meerdere behandelvormen. De meest gebruikte zijn:

  • Triggerpoint massage: zorgt voor de versnelde afvoer van alle (giftige) afvalstoffen die zich in je spieren en lichaamsweefsels verzamelden. Dat zorgt voor een betere bloedcirculatie waardoor spierknopen herstellen.
  • Dry needling: de kinesist prikt je spierknopen aan met fijne acupunctuurnaalden. Je triggerpoint spant korte tijd op om daarna te ontspannen. Zo worden je verkrampte spierknopen effectief aangepakt.
  • Koelen en rekken: waardoor de triggerpoint zich verplaatst naar een goed doorbloede omgeving waar de afvalstoffen worden afgevoerd en het herstel wordt opgestart. Het strekken van de aangetaste spieren kan in combinatie met een ​​koude spray op het triggerpoint.
  • Houdingstherapie: samen met de kinesist werk je aan een betere lichaamshouding

Met deze klachten kun je naar de kinesist voor een triggerpoint therapie

Deze klachten kunnen met de triggerpoint therapie succesvol worden aangepakt:

  • Aangezichtspijn, bekkenpijn, pijnlijke billen, buikpijn, hoofdpijn en migraine, pijnlijke knieën, nek- en schouderpijn, lage rugpijn, voet- en voetzoolpijn
  • Fibromyalgie
  • Tenniselleboog
  • Tintelingen in je lichaam

Met al deze klachten kun je terecht bij fysiotherapie Vlissingen of Fysio Vlissingen